Zasto su mladi iz Srbije upadljivi strancima?

14 Dec, 2008

Bas da vidim da nas neko preduhitri ili iskopira!

Generalna — Autor kika @ 17:15

Pojam brenda ne treba da se vezuje iskljucivo za proizvod. Brend moze biti i neki zanat, profesija, licnost, dogadjaj, turisticko mesto.

A sad zamislite da nas u svetu cuju po brendu prepoznatljivom pod nazivom zanata-KAZANDZIJA.

U Novom Sadu zivi i radi gospodin Popadic. On je jedan od retkih proizvodjaca iz Srbije koji prodaje svoje proizvode, kazane za rakiju, sirom sveta. Pa, naravno, po cemu bismo mi bili istaknuti ako ne po necemu sto je vezano za rakiju:-)

Njegov primer je dokaz da se stari zanati itekako mogu isplatiti, ali bi ovaj covek mogao a napise knjigu o problemima koji prate rad zanatlija u Srbiji.  On svoje kazane najcesce prodaje u zemljama bivse SFRJ, ali ih dobro prodaje i u Bosni, Makedoniji,Hrvatskoj, cak i u Irskoj, Skotskoj, Austriji. Slao je kazane sve do Australije i kaze da je tu ekonomska granica i da se vec do Novog Zelanda ne isplati slati ih avionom.Oko reklamiranja mu najvise pomaze Internet, trenutno, a kako nema sredstava da se reklamira po, npr. Americi, iznenadjen je kako se price brzo sire, pa je tako, jednom imao porudzbinu kazana i odatle.

Za svoj zanat kaze da mu uz ekonomsku dobit pruza i zadovoljstvo kada se posao obavi, jer je svaki kazan u neku ruku  i vajarsko delo, posto je napravljen rucno.

Kotlovi su stari 50 ili 60 godina i u izuzetnom stanju, pa tako je i uveren da ce trajati jos toliko.Malo stvari moze da traje toliko dugo, tako da se isplati investirati u kotao za rakiju.

Nastup na sajmu mu je doneo dosta musterije, pa se tako nada da ce mu se posao jos vise razviti.

Sta sad reci o nasim sposobnostima da uspemo da se totalno razlikujemo od drugih?

I to je brend! 


Komentari

  1. Jedno je sigurno mi se totalno razlikujemo od drugih, samo je potrebno znati to i komercijalizovati, a potom i unovciti!

    Autor kica — 15 Dec 2008, 00:04

  2. Da li si znala da se kazan za rakiju jos zove i "vesela masina"?

    Autor srdjane — 18 Dec 2008, 09:14

Dodaj komentar

Dodaj komentar

Zapamti me

Powered by blog.co.yu