Zasto su mladi iz Srbije upadljivi strancima?

18 Dec, 2008

Mudar i tih povratak

Generalna — Autor kika @ 09:05

Za godinu dana iz Srbije bi se samo na zapadno trziste moglo prodati prehrambene robe siroke potrosnje za najmanje 500 miliona dolara. Kada bi ponudili nase proizvode na tom trzistu, oni koji bi ih kupovali, istovremano bi stitili i te proizvode i identitet Srbije sa tim proizvodima. Vremenom ce neki od tih proizvoda postati i brend.

Da bismo to postigli, da bi otisli u svet i otvarali srpske distributivne centre sa najboljom robom, potrebno je jedinstvo proizvodjaca i trgovaca ovde.Desetak takvih objekata u gradovima kao sto su Cikago, Toronto, Bec, Frankfurt...snabdeveni robom u vrednosti od po najmanje milion evra, bila bi odlicna osnova za snabdevanje malih etno marketa i mudar i tih povratak nase robe na ova trzista.

Ovo je vazno i zbog toga sto je povratak na stara trzista ponekad tezi nego osvojiti novo, pa je ujedinjenje znanja, umeca, finansija i dobre volje neophodno za pocetak ovog posla.


Komentari

 1. Aj udi na moj blog preko ovog komentara, ocena mi zavisi od broja poseta preko komentara. Hvala unapred :-)

  Autor Cikic — 18 Dec 2008, 09:21

 2. Nadam ce se da ce ovo sto se napiasali i u buduce nastaviti jer sam veliki zagovornik domace proizvodnje jer nasa drzava poseduje veliki potencijal za samostalnu proizvodnju.

  Autor organskopovrce — 18 Dec 2008, 09:51

 3. najbolje bi bilo da se o ovome obratis direktno bambiju, Rubinu Krusevac i slicnima....mozda bi i uspeli da razumeju ovu ideju

  Autor kirin — 18 Dec 2008, 09:52

 4. U Njujorku postoji prodavnica kao sto ste opisali, mozda se razviju u trzni centar
  Pozz

  Autor businesscase — 18 Dec 2008, 09:52

 5. Ideja za ovo je super, jer iako smo mala zemlja zaista imamo puno potencijala za sopstvenu proizvodnju.

  Autor dragec — 18 Dec 2008, 12:55

Dodaj komentar

Dodaj komentar

Zapamti me

Powered by blog.co.yu